захаромера се счупи във ферментора
Публикувано на:
28 Апр 2015, 22:46
от beerlioz
Докато бутилирах счупих захаромера,разни топченца изпопаднаха из утайката .Дали могат да навредят на бирата или на пиещите я
Re: захаромера се счупи във ферментора
Публикувано на:
29 Апр 2015, 09:36
от victoryvt
Не, тъй като ти ще я източиш за време несъизмеримо с влиянието на няколко оловни зрънца.
Ако се счупи термометър с червена течност - и тя е безопасна, но мирише на нафта.
Отдавна няма термометри с живак. Макар че и там теорията обикновено се забравя в полза на големия страх. (Дори и да глътнеш топче живак - нищо няма да ти стане - на следващият ден ще го изхвърлиш в тоалетната. Опасни са само парите му - ако падне на нагорещен котлон например.)
Re: захаромера се счупи във ферментора
Публикувано на:
29 Апр 2015, 22:02
от beerlioz
Благодаря, значи ще си пием спокойно първия вайс какъвто и да се е получил