Страница 1 от 1

Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на времето

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 15:23
от mirix
Случайно изнамерих малко снимков материал. Как в зорите си на пивоварство сме действали. Естествено сега с магазинната подкрепа на Виктор всичко сатва по лесно.
Та започвам разкази в картинки: :lol:
Чувалче с ечемиче
230720121361.jpg

Накисваме и промиваме от осила и другите матрияли ментак в ечемика:
230720121365.jpg

230720121366.jpg

Вече измит и пречистен ечемик
240720121367.jpg

Re: Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на врем

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 15:29
от mirix
Системата ми за покълване. Старо черчеве
250720121369.jpg

Начален стадий на покълване, точно кое след колко време се случваше не мога да кажа.
250720121370.jpg

250720121377.jpg

малко в напреднал стадий
250720121381.jpg

Re: Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на врем

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 15:33
от mirix
Готов за съхнене :)
270720121390.jpg

тук там има изтървано някое кълнче се е показало, но..
270720121393.jpg

Сушилнята ми
280720121395.jpg

Сух малц, но има още работа по него
280720121397.jpg

Re: Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на врем

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 15:41
от mirix
Почистване от коренчета
290720121398.jpg

и накрая около 30% излишък
290720121399.jpg

Останалата част от процедурата мисля, че вече е ясна на всички
:violin:

Re: Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на врем

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 19:05
от victoryvt
Ам печенето ?
Трябва и повишаване до 80гр. за светъл малц и до 90-100 за мюнхенски тип. (Примерно)

Аз ползвах една печка духалка 2 квата и ми излизаше малца на цена 3лв. на кг. само енергията.
И със сушоар съм сушил и на газ и всякак - все скъпо излиза.
Бай Темелко на плочата на гаража ги сушеше на слънце ако не се лъжа :)

Re: Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на врем

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 20:13
от cervesa
А печенето:по 18 часа във фурната-след първата месечна сметка за тока ми беше забранено :D
Иначе на бетона -вдигах от слънцето (за светлия малц) до 75 * :D

Re: Специално за младежта-Как се правеше пивоварство на врем

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2015, 21:38
от mirix
Да не лъжа ама и от работа съм бягал като се намръщи да не го намокри да развали продукцията :)