Страница 1 от 1

По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2015, 12:30
от almus
Колеги,как се получава малко по-сладка бира от нормалното за стил пейл ейл примерно?

Re: По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2015, 13:30
от victoryvt
1. Озахаряване на високи температури (68-70гр.)
2. Прекъсване на ферментацията при 5-6% екстракт чрез рязко охлаждане и последващо филтриране и пастьоризиране.
За консерванти няма да говорим.

А каква е целта ?

Re: По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2015, 14:00
от cervesa
....и чрез добавяне на малтодекстрин или лактоза...

Re: По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2015, 17:34
от almus
Някои англ.ейлове са по-сладки,както и повечето белгийски бири.Понякога ми се допива нещо подобно и за това питам.

Re: По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2015, 03:48
от dejo
А след като се прекъсне ферментацията как се газира в бутилката? Ако се сложат пак дрожди няма ли да има прекалено газиране. Само принудително газиране или пак с прекъсване и пастьоризация?

Предполагам,че в белгийските слагат малтодекстрин и лактоза, защото някои отлежават по 1-2 години в бутилките, а няма смисъл да отлежават, ако няма живи дрожди вътре.

Re: По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2015, 14:50
от vsd
Опитай едно озахаряване при температурата която ти е казал Виктор. Ще видиш че бирата ще остане доста сладка и без да спираш ферментацията. Няма смисъл да се тормозиш с пастьоризиране.

Re: По-сладка бира..?

МнениеПубликувано на: 27 Авг 2015, 21:30
от slavi3
Как става точно озахаряването?