Форумът "Свободна дискусия относно домашното пивоварене" е преправен на категория с подфоруми оформени тематично :
Според вида на коментираните бири - лагери , ейлове, вайцени и т.н., както и според други признаци - ферментация и дрожди, газировка и бутилиране, теми за помощ за проблем и т.н.
Отделно е добавена вътрешна категория "Технология" с подфоруми - мелене, озахаряване, варене и т.н.
Целта на занятието е да се подредят темите в свободната дискусия, така че да се търсят по-лесно вече разисквани проблеми, а не всеки нов потребител да пуска повтарящи се теми.
Затова много моля всеки желаещ да поства нова тема да определи къде точно да я постне :
Ако става дума за коментар на някаква рецепта за ейл - в раздела за ейлове, ако е за лагер - в раздела за лагери.
Ако се отнася темата за ферментацията и/или конкретен щам дрожди - в раздела за ферментация и дрожди.
Ако се коментира някакво оборудване или се разисква метод за озахаряване - да се влезе в подфорума "Технология" и там да се намери подфорум с подходяща тематика.
"Технология" нарочно не обхваща ферментация, газировка и бутилиране, защото те са извадени отделно в горния форум, тъй като са основни процеси, а "технология" касае само процесите до получаване на пивна мъст годна за ферментация.
Отделно има подфоруми за суровини и материали - там ще коментираме конкретни малцове, хмелове и немалцови добавки.
Разбира се - оставен е един подфорум за общи приказки - "Разни дискусии и приказки на вятъра" в която да се пускат теми не подлежащи на класифициране.