Страница 1 от 1

Най-накрая се престраших да сваря бира

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2014, 12:31
от Dakata
Здравейте, казвам се Йордан, но всички ме знаят като Даката. Фен съм на по-силните и тъмни бирички. Преди време бях в Южна Германия и бях потресен от разнообразието.
Та от доста време се бях заканил да си сваря бира вкъщи. Проблема ми е оборудването. Затова отначало реших да спазя рецептата на Виктор за 3л. за да видя как стават нещата.
Изображение
Поръчах си хмел Халертау, дрожди за горна ферментация, и малц Вайерман Мюнхен.
Искам да благодаря на Виктор за бързата доставка.
Та в самия процес няма да обяснявам какво правих, допуснах много грешки и разчитах на късмета на начинаещия. В крайна сметка се получи нещо доста сносно:
Изображение
Има леееко кисел мирис, но като за първи опит съм доволен :)
Мисля да си поръчам начален пакет и да почвам с по-големите количества варки. Проблема е, че с котлона трудно поддържам градусите за майшуване. Може пък и с малцов екстракт да пробвам. Това е репорта за първата ми бира от мен. Като сваря втората ще направя нов ъпдейт. ;)

Re: Най-накрая се престраших да сваря бира

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2014, 18:18
от dani_94
Браво колега, аз утре ще правя първата си варка, но скачам направо с 8кг, малц :D Или - Или :lol:

Re: Най-накрая се престраших да сваря бира

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2014, 09:19
от mirix
Dakata какъв е този детски котлон да не може да загрееш 5л. вода. Ако нямаш оборудване си е малко мъка самия процес на охлаждане и прецеждане. Успех и не се отказвайте лесно

Re: Най-накрая се престраших да сваря бира

МнениеПубликувано на: 27 Авг 2015, 21:36
от slavi3
Като за първи път изглежда супер. Наздраве!