Най-накрая се престраших да сваря бира
Публикувано на: 12 Апр 2014, 12:31
Здравейте, казвам се Йордан, но всички ме знаят като Даката. Фен съм на по-силните и тъмни бирички. Преди време бях в Южна Германия и бях потресен от разнообразието.
Та от доста време се бях заканил да си сваря бира вкъщи. Проблема ми е оборудването. Затова отначало реших да спазя рецептата на Виктор за 3л. за да видя как стават нещата.
Поръчах си хмел Халертау, дрожди за горна ферментация, и малц Вайерман Мюнхен.
Искам да благодаря на Виктор за бързата доставка.
Та в самия процес няма да обяснявам какво правих, допуснах много грешки и разчитах на късмета на начинаещия. В крайна сметка се получи нещо доста сносно:
Има леееко кисел мирис, но като за първи опит съм доволен
Мисля да си поръчам начален пакет и да почвам с по-големите количества варки. Проблема е, че с котлона трудно поддържам градусите за майшуване. Може пък и с малцов екстракт да пробвам. Това е репорта за първата ми бира от мен. Като сваря втората ще направя нов ъпдейт.
Та от доста време се бях заканил да си сваря бира вкъщи. Проблема ми е оборудването. Затова отначало реших да спазя рецептата на Виктор за 3л. за да видя как стават нещата.
Поръчах си хмел Халертау, дрожди за горна ферментация, и малц Вайерман Мюнхен.
Искам да благодаря на Виктор за бързата доставка.
Та в самия процес няма да обяснявам какво правих, допуснах много грешки и разчитах на късмета на начинаещия. В крайна сметка се получи нещо доста сносно:
Има леееко кисел мирис, но като за първи опит съм доволен
Мисля да си поръчам начален пакет и да почвам с по-големите количества варки. Проблема е, че с котлона трудно поддържам градусите за майшуване. Може пък и с малцов екстракт да пробвам. Това е репорта за първата ми бира от мен. Като сваря втората ще направя нов ъпдейт.