Та от доста време се бях заканил да си сваря бира вкъщи. Проблема ми е оборудването. Затова отначало реших да спазя рецептата на Виктор за 3л. за да видя как стават нещата.

Поръчах си хмел Халертау, дрожди за горна ферментация, и малц Вайерман Мюнхен.
Искам да благодаря на Виктор за бързата доставка.
Та в самия процес няма да обяснявам какво правих, допуснах много грешки и разчитах на късмета на начинаещия. В крайна сметка се получи нещо доста сносно:

Има леееко кисел мирис, но като за първи опит съм доволен

Мисля да си поръчам начален пакет и да почвам с по-големите количества варки. Проблема е, че с котлона трудно поддържам градусите за майшуване. Може пък и с малцов екстракт да пробвам. Това е репорта за първата ми бира от мен. Като сваря втората ще направя нов ъпдейт.
