Страница 1 от 1

Кой какви видове бира прави

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2013, 21:18
от Hristo
Малко повече от пет месеца след канелената коледна бира най-накрая отново намерих време за бира. Днес сварих деветата си бира и за пръв път повтарям точно стила и рецептата. По този повод реших да ви питам какви видове бира варите. Аз досега съм варил следните:
1. Портър (лек) - по рецепта на Виктор
2. Вайценбок
3. Дювел (силен белгийски ейл)
4. Финландски портър (убийствено плътен)
5. Червен ейл (с мед)
6. Плодов ейл (с банани и с портокали)
7. Старонемска тъмна
8. Белгийски квадрупел
9. Вайценбок

До момента сякаш най-много ми хареса пшеничната, която обаче най-бързо свърши...
След два дни, ако ми остане време, мисля да пробвам Кьолнска.

Re: Кой какви видове бира прави

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2013, 22:04
от mirix
Незнам колко варки, но винаги IPA , че и погорчива. Това пия това правя. Не моа да си насмогна на пиенето. Добре че има бритос да си запълвам дупките при липса на домашнярка.

Re: Кой какви видове бира прави

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2013, 09:59
от victoryvt
1. Пейл ейл - варианти - английски, американски
2. Вайцен - трдиционен немски
3. Амбър ейл - много се харесва в къщи.
4. Портър, стаут
5. един опит за барли-уайн, който по-скоро беше около руски имперски стаут, но ще бъде повторен с по-голямо внимание зимъска като сняг забръска и свърши виното.
6. Лагери - като стане в гаража поне 10 гр. и надолу.

Re: Кой какви видове бира прави

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2013, 16:01
от daniel.trifonov
1. Светъл ейл - от рецептата за начинаещия пивовар.
Моя се доближава до IPA по доста показатели.
2. Светъл ейл - с високотемпературно озахаряване.
Много ниско алкохолен. По сходство с рецепта от далечен Красноярск.
3. Белгийска пшенична - мнооого ми хареса.
Тази беше по рецепта на Castle Malting. Понеже много ми хареса, продължих с този стил бира, но по друга рецепта.
4. Белгийска пшенична - по рецепта и препоръки за стила от byo.com . Все още не е готова, но ми се струва, че предходната беше по-добра.

Мисля следващата да е някой амбър ейл или пък коледната бира на Христо.

Поздрави!