След една седмица престой в хладилника, дойде време за дегустация на първата варка от три.
Ето как изглежда:
Регистрирах се и за участие в отворената категория на конкурса утре
Не знам дали е заради това, че съм си я правил аз или нещо друго, обаче ми харесва страшно много, може би даже повече от една от най-любимите ми бири изобщо - Duvel (макар че не знам дали някога ще мога да стигна Tripel Hop 2013). Яд ме е само, че не измерих захарността преди ферментацията, защото не се сетих да преместя малко течност във една висока чаша за измерването, че в тенджерата захаромера опря в дъното. И сегашната след края на всякаква ферментация не съм измерил още, но пък съм си записал всички подробности покрай процеса на създаване. Честно казано малко ме притеснява че втората и третата варка няма да бъдат толкова добри, но шанс
Искам отново да изкажа хиляди благодарности на всички във форума и специално Виктор, Темелко, Даниел, Дан Дилов - без вас нямаше да успея. Да сте живи и здрави и наздраве!