@mayosha - при първия ми опит за пушен ейл усетих търсеният вкус едва в последната бутилка, ако не се лъжа два месеца след варката. Опитах още веднъж, този път с 42% пушен малц. Не помня дали още след варенето се усещаше пушено, но след бутилиране и отлежаване (~седмица ферментация,~седмица газировка, ~седмица в хладилника) всичко беше ок. Приятен ненатрапчив вкус и аромат на бекон

Ето ми я рецептата:

- Bacon Ale
- Label 8x10.png (242.72 KiB) Прегледано 6973 пъти
1.5 кг - Pale Ale (48%)
1.3 кг - Rauch (42%)
0.3 кг - Carapils (10%)
Хмел: 10гр Northern Brewer за 80мин, 5гр Fuggles за 10мин
Дрожди: Нотингам
едит:Сега видях, че Тишо е направил ревю на тая варка:
линк