Колега OPI, това в Амазон, което си линкнал е т.н. пикник тап - разливачка за кег по време на пикник.
1. Нищо особено не е, че да струва толкова много пари
, но който ги има - да ги харчи.
2. Предполага се че кегът е предварително охладен и завит с термоизолация и така е занесен на пикника като консумацията му предполага, че ще се изпие преди да се стопли. Ти как мислиш да си охладиш кега от Шуменско или какъвто и там да е ? Нали не вярваш че системата сама ще го охлади само защото струва 240 $ ? (и не ползва никаква енергия за това - няма щепсъл, няма горелка , нищо няма)
3. Главата на снимката е от тип - байонетна (каквито масово се ползват в момента от всички пивоварни). Наистина не представлява проблем да се смени с плоска (следващият най-разпространен вариант тук) - просто си купуваш плоска и развиваш фитингите и на тяхно място завиваш плоската. Има малка вероятност да трябва да се разменят гайките.
4. Като свърши ЦО2 в този малък патрон - как ще го пълниш ? Новите патрони са си скъпи поначало.
Същото нещо можеш да си събереш и сам в България : Глава 30-50лв. стара (75 нова) , ТАП (кран) - пак толкова, бутилка ЦО2 4-5 кг. (доста по-голяма от тази на снимката) - нова 150лв. стара 80, редуцир-вентил 50-60лв. , вместо твърда неръждаема тръба - специален силиконов маркуч 16 бара - цена 2-3 лв. на метър, няколко скоби от железарията и това е.
Но остава проблемът - кой ще охлажда бирата в кега ?
И отговорът е тук в тази тема - да си направиш прост кегератор от някой стар или нов хладилник.
Щом ти се дават 240 $ - вземи си направо нов, хем ще имаш хладилник със или без фризерна част (по твой вкус), хем ще пиеш студена бира.
И накрая - ако решиш и сам да си я свариш - ще си още по-доволен.