Понеже споделих , че съм заделил 1900 мл. мъст в хладилника за последващото бутилиране ,
днес след обяд преглеждайки темите за карбонизация стигнах до извода, че малко съм се изхвърлил
с това количество! Гледайки до какво ниво е пълен галона за ферментиране надали има 16.5 л.
Та се чудя дали да си отсипя 1300-1500 мл. и другото да върна за ферменриране или така ще объркам
процеса и по-добре на финала точно да преценя нужното количество. Някъде по спомен от многото клипове,
които гледах ми се струва, че видях метод при ,който един ден преди бутилирането добавиха отделената мъст
и на другия ден разливаха !
Дали би се получило добре особено в моя случай с по-голямото количество отделена мъст.
Тъкмо ще стартира наново ферментацията и ферментите ще са съвсем в кондиция за по-нататъшна дейност в бутилките!
Моля за вашето мнение и съвет! Предварително благодаря!