Пяна
Публикувано на: 03 Юли 2023, 17:48
Здравейте колеги, варя биричка от 2 или 3 години но от скоро започнах да имам проблем който не мога да си обясня.
1.При варенето постоянно излиза много пяна и изкипява.
2. След като бирата ми вече е готова и си я налея в чашата се образува хубава пухкава пяна като крем но не се задържа а около 30 секунди изчезва напълно.
Не знам каква може да е причината.
Иначе си озахарявам на 64- 45 до 50мин. на 72- 20мин. Йодна проба прекрасна и на 78 градуса маш ъп.
Малцове пилсенер, кара пилс, меланоиден, мюнхен 1.
Дрожди Нотингам
Ферментация при 16 -18 градуса.Имам си приспособление което се охлажда с климатик специално за целта . Начален екстракт 12P и краен 2
Ферментацията си протича идеално.Бутилирам и газирам с пивна мъст.Газировката и бирата като цяло си става супер но тази пяна като не се задържа ме дразни.
Ако бихте били така любезни да дадете едно рамо ще съм благодарен.
1.При варенето постоянно излиза много пяна и изкипява.
2. След като бирата ми вече е готова и си я налея в чашата се образува хубава пухкава пяна като крем но не се задържа а около 30 секунди изчезва напълно.
Не знам каква може да е причината.
Иначе си озахарявам на 64- 45 до 50мин. на 72- 20мин. Йодна проба прекрасна и на 78 градуса маш ъп.
Малцове пилсенер, кара пилс, меланоиден, мюнхен 1.
Дрожди Нотингам
Ферментация при 16 -18 градуса.Имам си приспособление което се охлажда с климатик специално за целта . Начален екстракт 12P и краен 2
Ферментацията си протича идеално.Бутилирам и газирам с пивна мъст.Газировката и бирата като цяло си става супер но тази пяна като не се задържа ме дразни.
Ако бихте били така любезни да дадете едно рамо ще съм благодарен.