Здравейте колеги, варя биричка от 2 или 3 години но от скоро започнах да имам проблем който не мога да си обясня.
1.При варенето постоянно излиза много пяна и изкипява.
2. След като бирата ми вече е готова и си я налея в чашата се образува хубава пухкава пяна като крем но не се задържа а около 30 секунди изчезва напълно.
Не знам каква може да е причината.
Иначе си озахарявам на 64- 45 до 50мин. на 72- 20мин. Йодна проба прекрасна и на 78 градуса маш ъп.
Малцове пилсенер, кара пилс, меланоиден, мюнхен 1.
Дрожди Нотингам
Ферментация при 16 -18 градуса.Имам си приспособление което се охлажда с климатик специално за целта . Начален екстракт 12P и краен 2
Ферментацията си протича идеално.Бутилирам и газирам с пивна мъст.Газировката и бирата като цяло си става супер но тази пяна като не се задържа ме дразни.
Ако бихте били така любезни да дадете едно рамо ще съм благодарен.