Здравейте,
в неделя варих германски вайцен по рецептата от книжката. Направих първа пауза на 52 градуса - 20мин, но като започнах да вдигам температурата за втората пауза нагревателя отказа.
И така температурата остана на ~56-52 градуса за около час ... докато изтичам да си купя нов бързовар и се върна . Т.е. към час и двадесет минути на 52-56 градуса.
След това си изпълних другите паузи както си му е реда (65 градуса - 45 мин, 72 градуса - 15 мин). Измерих точно 1044 (11 плато) преди варене както е отчетено и в рецептата.
Притеснявам се, че съм раздробил захарите прекалено и ще получа бира без тяло.
Та въпроса ми е какво може да се очаква от крайния резултат? Суха бира с малко тяло?
Има ли начин да се намали този ефект?
Моля за мнения и препоръки.
Благодаря!