от byber » 09 Авг 2018, 10:35
Значи да разкажа малко по-подробно.
Взех два кега. На единият смених уплътненията на пружинките, на изпускателния клапан, на главите, като превантивна мярка. На тръбичките не съм сменял, защото не можах да намеря в Свищов толкова малки пръстенчета, а дебелината да бъде 2,5 мм. Оказа се, че изпуска. Като се вгледах в уплътнението на капака, беше нацепено цялото. Вече бях поръчал един комплект от Алито. Смених го. Надух пак кега. Губи по 0,4 бара за една нощ без видимо да изпуска.
На вторият кег смених отново уплътненията на пружинките, на главите, като превантивна мярка. На изпускателния клапан не съм тъй като модела е друг и не видях възможност за подмяна само на уплътнението. На тръбичките смених с тези от Алито, защото тези с които закупих кега бяха в много лошо състояние. На капака не съм сменял. Нямам резервно за него, но и старото изглежда в добро състояние за разлика от другия. Та този кег ми губи по-малко налягане 0.2 бара на денонощие.
Просто искам да знам тези 0,2 бара в рамките на допустимото ли е или трябва да търся проблема. А по отношение на първия там е ясно, че трябва да се направи нещо защото загубата е прекалено голяма.