Здравейте,
Нов съм в този форум! Варя бира от около 3 месеца, така че ако може не ме убивайте за глупавия въпрос Четох насам натам, но не ми стана особено ясно!
Бирата е заложена в ферментатора на 26-ти февруари и все още бълбука доста интензивно(през 3сек) Какво да я правя?
Това ми е 8-ма варка и до сега обикновено ферментацията затихваше до седмия ден и след това бутилирах. Бирата ставаше страхотна (късмета на начинаещия).
А сега не спира! Предишната варка я затворих по-рано и се прегазира(30 бутилки отидоха в канала )
Да кажа каква е бирата:
Пилзнер малц Вайерман 3кг + Caraaroma 200г (около 15-17л)
65градуса на един час Йодна проба на 72 градуса(чудесна)
Хмел Жатец - 60мин, Нортън -10мин
Дрожди: Mauribrew 11g
Ферментация на 5-13градуса (тез дни имаше и студени та малко лакатуши температурата)
С моя захаромер за ракия нищо не мога да премеря, но може би захарта е някъде под 10
Благодаря предварително!
Поздрави