Дрожди за високоалкохолна бира
Публикувано на: 27 Дек 2017, 22:53
Здравейте,
Варя бира от известно време, но сега ми се иска да опитам по-алкохолна бира ~10% ABV. До сега винаги съм правил максимум до 8% ABV и дрождите S-33 са се справяли за 20л във ферментатора. От магазина чета
Та въпроса ми е за около 10% ABV да вдигна ли количеството им или направо да гледам за други дрожди? Не ми се чака за "по-бавно". Става въпрос за Imperial Milk Stout.
Варя бира от известно време, но сега ми се иска да опитам по-алкохолна бира ~10% ABV. До сега винаги съм правил максимум до 8% ABV и дрождите S-33 са се справяли за 20л във ферментатора. От магазина чета
Прекрасни свойства да ферментират и бири с високо съдържание на алкохол (до 7.5%, но могат и до 11.5 да ферментират, макар и по-бавно)
Та въпроса ми е за около 10% ABV да вдигна ли количеството им или направо да гледам за други дрожди? Не ми се чака за "по-бавно". Става въпрос за Imperial Milk Stout.