Лоша миризма
Публикувано на: 11 Май 2017, 09:30
Здравейте колеги,
миналата седмица заложих във ферментатора около 28-29л мъст с 11P, заквасих с 11рг BRY-97 хидратирани в 200мл вода с 2 супени лъжици захар за около 20-30 мин и още тука ми направи впечатление че не шупнаха както обикновено, просто се бяха размили. След добавянето имаше някаква активност на другия ден но доста слаба, едва след 3 дни клапана започна да бълбука постоянно, и след още толкова намаля. Реших да прехвърля в друг съд и като отворих ферментатора ме лъхна неприятна миризма (определям я като зъболекарски кабинет, лекарства). Не знам каква може да е причината, имам съмнения, че дрождите са били малко. В крайна сметка се разколебах да изхвърля всичко в канала и прехвърлих във друг ферментатор и добавих около 30 гр хмел за сухо с надеждата да прикрие неприятния мирис. Въпроса ми е дали изобщо да бутилирам, дали след отлежаване ще се подобри?
миналата седмица заложих във ферментатора около 28-29л мъст с 11P, заквасих с 11рг BRY-97 хидратирани в 200мл вода с 2 супени лъжици захар за около 20-30 мин и още тука ми направи впечатление че не шупнаха както обикновено, просто се бяха размили. След добавянето имаше някаква активност на другия ден но доста слаба, едва след 3 дни клапана започна да бълбука постоянно, и след още толкова намаля. Реших да прехвърля в друг съд и като отворих ферментатора ме лъхна неприятна миризма (определям я като зъболекарски кабинет, лекарства). Не знам каква може да е причината, имам съмнения, че дрождите са били малко. В крайна сметка се разколебах да изхвърля всичко в канала и прехвърлих във друг ферментатор и добавих около 30 гр хмел за сухо с надеждата да прикрие неприятния мирис. Въпроса ми е дали изобщо да бутилирам, дали след отлежаване ще се подобри?