Гъста утайка след първа ферментация
Публикувано на: 15 Яну 2016, 20:28
Здравейте,
Варейки поредната бира, тип Светъл ейл със рецепта:
- Озахарявах на 65гр. - 60 мин,
- 72 гр. - 15 мин.
- Варене - 90 мин.
- варене с 3л/кг и промиване с 4 л/кг
- Малц - 5,40 кг светъл малц, 0,3 кг Карапилз, 0,3 кг Карамюних.
- Малък стартер с 11 гр. дрожди Нотингам
Сега за проблема. След като мина ферментацията (5 дни), и разливайки бирата установявам, че на дъното има над 4 литра със много гъста, светло кафява утайка, на вид се доближава на каша. Прилагам снимки.
Моля за съдействие от какво може да се получава в толкова големи количества и как мога да го предотвратя/намаля.
Предварително благодаря!
Поздрави,
Павел
Варейки поредната бира, тип Светъл ейл със рецепта:
- Озахарявах на 65гр. - 60 мин,
- 72 гр. - 15 мин.
- Варене - 90 мин.
- варене с 3л/кг и промиване с 4 л/кг
- Малц - 5,40 кг светъл малц, 0,3 кг Карапилз, 0,3 кг Карамюних.
- Малък стартер с 11 гр. дрожди Нотингам
Сега за проблема. След като мина ферментацията (5 дни), и разливайки бирата установявам, че на дъното има над 4 литра със много гъста, светло кафява утайка, на вид се доближава на каша. Прилагам снимки.
Моля за съдействие от какво може да се получава в толкова големи количества и как мога да го предотвратя/намаля.
Предварително благодаря!
Поздрави,
Павел