Страница 1 от 1

Термофонен казан

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 16:57
от insane
Привет на всички и за много години :)

Мернах в OLX обява за войнишка бака за храна.
Според вас дали може да се направи маш-тун от туй чудо?Дали ще държи градуси без да се налага допълнителна изолация и дали това че вътрешният съд е от алумин ще промени по някакъв начин вкусът на бирата?

Много искам термо бидонче Rubbermade или Igloo но с доставката до България излизат майка си и баща си .... а това си е Руско-Българската версия :D

Capture.PNG


2.PNG

Re: Термофонен казан

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2016, 12:10
от dr_slavov
Относно изолацията няма да имаш проблеми. Навремето като ходихме по учения храната стоеше гореща с часове. Имало е случай и при отрицателни външни Т.
Обаче за това дали алуминия ще повлияе по някакъв начин не мога да дам мнение.

п.п. То най-вероятно и в храната е отделял не толкова полезни неща, но това не може да бъде проблем за българския войник. :lol:

Re: Термофонен казан

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2016, 12:27
от insane
Четох в beersmith и в други сайтове че няма проблеми да се ползва алумин като материал за маштун или за съд за варене.Май ще си взема една бакичка и ще пробвам какво ще стане.Мерси все пак :)

Re: Термофонен казан

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2016, 15:08
от SDS
Защо не вземеш един кег 50л. и да го изолираш. По-добре е според мен.

Re: Термофонен казан

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2016, 18:49
от insane
Прекалено съм ограничен от към пространство.С жена ми си стиснахме ръцете да ползвам едното мокро помещение за пивоварна :lol: където мисля да сместя всичко.50 литров съд май ще ми е в повече при положение че ще ползвам 3 съда + 2 ферментатора 2 каси шишета и всички останали джунджурии :D Като порасна вече ще го мисля за по амбициозни проекти на вилата.

Re: Термофонен казан

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2016, 20:13
от insane
Днес си направих експеримент с 20 литра вода.Температурата на водата преди да затворя баката беше 68.2 градуса, а час по-късно 64.1 градуса при стайна 20 градуса.Четири градуса разлика май са множко?Дали да правя допълнителна изолация или и така би ми свършила работа?Тъй като е съд в съд може да напълня празното пространство с пяна или нещо от сорта.