Страница 1 от 1

Твърде висока захарност

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2015, 15:06
от Dejmos
След варенето бирата, която трябва да е светъл ейл, е с 15,4% захарност. Поне 3 градуса над нужното.

Явно трябва да разреждам. Въпросът е кога? Преди началото на ферментацията, при бутилирането?

Re: Твърде висока захарност

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2015, 15:52
от nikolay.illov
Сега. Но защо ще разреждаш? Ако те удовлетворява количеството и не ти е за конкурс си я остави така. Може и да и организираш едно сухо охмеляване.

Re: Твърде висока захарност

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2015, 16:38
от Dejmos
Сухо охмеляване съм предвидил за след бурната ферментация, цитра и сентениъл за 5 дни.

А искам да разредя, за да сваля алкохола, опитвам да имитирам една бира.

Re: Твърде висока захарност

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2015, 22:20
от pepes75
Според мен си уцелил началния екстракт, тъй като си написал коя ти е последната, Triple C IPA ,а тя е 6,2 АBV та ако свали до 4 ще си ОК. Наздраве

Re: Твърде висока захарност

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2015, 01:02
от Dejmos
Тази е. По спомени е 5,2. Дано не ме лъже паметта, че тогава напразно съм разредил до 13%. И пак ще е над 5,2. Дори над 5,5, като добавим и газировката.