Проблем с отчитане на алкохолното съдържание
Публикувано на: 20 Ное 2013, 20:30
Привет,
от скоро започнах да варя бира и имам проблем, който не мога да разбера дали е заради моята неопитност, или някъде другаде.
Първата варка ми се получи много добре, даже биричката ми се газира Тогава все още нямах спиртомер. Като отворих първата бутилка реших да проверя алкохолното съдържание с един руски спиртомер (0-96%) При температура на течността 20 градуса, спиртомерът отчете съдържание под 0, а съм сигурен, че не е така. Биричката си беше супер и я изпихме. Предположих, че проблемът е в това, че бирата се е газирала и това пречи на спиртомера.
При втората варка реших да използвам друг спиртомер (Български 0-60%), като този път опитах да измеря съдържанието на алкохол след края на ферментацията, преди бутилирането. И двата спиртомера показаха алкохолно съдържание под 0, при температура на течността 20 градуса. Сигурен съм, че и в двата случая имаше ферментация като по учебник.
Някой може ли да помогне със съвет?
от скоро започнах да варя бира и имам проблем, който не мога да разбера дали е заради моята неопитност, или някъде другаде.
Първата варка ми се получи много добре, даже биричката ми се газира Тогава все още нямах спиртомер. Като отворих първата бутилка реших да проверя алкохолното съдържание с един руски спиртомер (0-96%) При температура на течността 20 градуса, спиртомерът отчете съдържание под 0, а съм сигурен, че не е така. Биричката си беше супер и я изпихме. Предположих, че проблемът е в това, че бирата се е газирала и това пречи на спиртомера.
При втората варка реших да използвам друг спиртомер (Български 0-60%), като този път опитах да измеря съдържанието на алкохол след края на ферментацията, преди бутилирането. И двата спиртомера показаха алкохолно съдържание под 0, при температура на течността 20 градуса. Сигурен съм, че и в двата случая имаше ферментация като по учебник.
Някой може ли да помогне със съвет?