За четенето, прочетох всичко, което за момента ми е нужно, вкл. как да си измеря алкохолния градус с прословутата в този форум формула. Гледах и в ютъп доста неща, като цяло ако не е някаква много сериозна философия с някакви специфични неща за варката, ще си варя без проблем и за напред.
GunGod написа:konvoec написа:Взех си две 19л. бутилки от минерална вода
Тва няма миене както искаш така ме разбирай и не ми се спори. Аз лично не бих рискувал цял ден варка да се съсипе заради ферментор...
Абсолютно и нямам никакво намерение да споря с теб, а и мисля, че на 100% разбирам какво си искал да кажеш. Реално, явно тия бутилки са мега неудобно, не можеш да бръкнеш, пластмасата задържа от маята и там всякаква гняз и както казваш - нямат миене. Аз имам такива, които са били пълни с вода, веднъж ще ги пробвам със сигурност, след това ще преценя дали ще мога да ги измия. Единственото, което ми хрумва е да си удължа телената четка за почистване с една чесалка за гръб, която имам Но при условие, че дадох немалко пари за оборудване, именно за да не правя измекярски неща, да спестя, а после да осера всичко и да се изгърбя, мисля, че ще жертвам едни 30-35 лева за кофа и въздушен клапан. Макар че и с тази, както каза пичът по-горе, си ферментира екстра.
Следващото ще е вайс. Имам продуктите, въпросът е кога ще ме отмързи. Мерси на всички за помощта!