Първи опит

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Първи опит

Мнениеот Don Reba » 30 Сеп 2020, 07:18

" така отварям аз и започвам да сипвам захар и това чудо като започна да се надига и ври"
моето мнение е че ферментацията си е вървяла, но херметизацията е била нарушена и затова не е бълбукал водния клапан. мисля така защото описаното от тебе "надигане" е всъщност форсиранот разгазиране, настъпващо при добавяне на какво да е разтворимо вещество в газиран разтвор (аз като малък обичах да го правя с лимонада). факта че си имал частичнагазировка,показваче ферментациятаси е била в процес,
моя съвет е нищо не прави, изчакай си една две седмици, и си пий бирата.
Don Reba
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 34
Регистриран на: 14 Окт 2019, 10:52

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron