Едвам доловим остатъчен вкус на шипково вино

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Едвам доловим остатъчен вкус на шипково вино

Мнениеот d.gorev » 07 Мар 2016, 12:39

Не са предозирани, а и да бяха би трябвало да има мирис на мая.
Ето това са пропорциите при различните температури.
За 20л. - 20гр. - при ферментация от 12 до 15гр.С
За 20л. - 50гр. - при ферментация на около 9гр. С
d.gorev
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Юли 2014, 08:23

Re: Едвам доловим остатъчен вкус на шипково вино

Мнениеот Steelheart » 12 Мар 2016, 14:34

Немски сухи дрожди за долна ферментация (лагер) специално за класически Пилзенски лагер.

Подходящи за стиловете : Европейски лагер, Пилзенски и Бохемски лагер и др.
Температура на ферментация : 10-16 гр. Целзий.
Доза за засяване : 50-100гр. за 100л. пивна мъст. (За 20л. - 10гр.) - при ферментация от 9 до 15гр.Целзий и 100-150гр. за 100л. пивна мъст. (За 20л. - 30гр.) - при ферментация на около 9гр. Целзий и надолу.
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София

Re: Едвам доловим остатъчен вкус на шипково вино

Мнениеот Clarion » 14 Мар 2016, 20:25

Аз сега ферментирам лагер с Херхулес и Жатец (ама Жатеца на шишарки - разказа ми се играта при прехвърлянето към ферментатора след охлаждането от тези шишарки ... :-) ) със същите дрожди (12.5Р, 20 г/18 литра, ферментира на плавно сваляне от 14С до 10С) - ще помня да споделя тук резултата след месец - месец и половина.
Clarion
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 84
Регистриран на: 20 Яну 2015, 14:47

Re: Едвам доловим остатъчен вкус на шипково вино

Мнениеот Steelheart » 15 Мар 2016, 08:21

Колега очаквам с нетърпение резултата, и да видим дрождите ли или нестабилните температури при мен са причина за това паранормално явление. :roll: И трябва да се стегна около кръста, че след деня на домашната бира усетих, колко искам да пия моя бира, а не от магазина.
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта

cron