първи опит/количество/захарност

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: първи опит/количество/захарност

Мнениеот bojo » 23 Май 2015, 21:54

Малцов екстракт едва ли имаш под ръка за да повишиш плътността. Друг вариант според мен е бърза малка варка с висока плътност, но май са излишни главоболия. По-добре си пий по-слаба бира и я сравни с тази от първата варка да установиш разликите :) .
bojo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 202
Регистриран на: 18 Юни 2014, 17:40

Re: първи опит/количество/захарност

Мнениеот busy2 » 23 Май 2015, 22:03

Ако не води до разваляне/вкисване ще си я изпия. Колко му е :)
busy2
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 20
Регистриран на: 07 Май 2015, 12:09
Местоположение: Шумен

Re: първи опит/количество/захарност

Мнениеот busy2 » 22 Юни 2015, 17:10

здравейте,

да се похваля че вече съм на четири варки и се изправям пред един сериозен проблем - не знам какъв е вкуса на бирата три седмици след варенето, защото тогава вече е свършила! хахаха .., а народа вече се облизва и пита кога ще е следващата почерпка.. и така.
Та май ще се мисли в посока увеличаване на капацитета :)
busy2
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 20
Регистриран на: 07 Май 2015, 12:09
Местоположение: Шумен

Re: първи опит/количество/захарност

Мнениеот 5th-hokage » 22 Юни 2015, 19:52

Това си е патологията на хобито - много пиячи малко помагачи :)
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: първи опит/количество/захарност

Мнениеот daniel.trifonov » 23 Юни 2015, 15:43

А то и другото е патология - увеличаването на обема варката.
Много хора, включително и аз, започват с 2-3 литрова варка на котлона. После идва 20 литровата, а къде му е края - всеки според силите и помагачите. :clap:

Така че, колега бизи2, си помисли колко ще е обема на по-голямата ти варка и направо го удявои :whistle:
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта

cron