Здравейте
Реших да напиша и рецептата, защото ми хареса бирата въпреки че я обърках с недоферментирането.
pale ale malt - 7kg.
cara pils - 2kg.
munich malt - 1kg.
хмел northern brewer - 0.1kg.
nottinghan ale 22 гр.
Охмеляване на три части 10 мин. след завиране, по средата на варенето и 15 мин преди края на варенето разделен на три равни части.
Варене около 60 мин. не можах да го засека точно а трябваше да ври повече.
Дрождите им правя стартер 300мл. топла вода една лъжица захар и малко от охладената мъст. Хидратирам да се запене и наръсвам дрождите след 10 мин. сипвам още 150 -200мил. бирена мъст.
Прецеждам бирената мъст в ферментатора хидратирам и сипвам стартера.
И така 8 дни но трябваше да направя и вторична ферментация поне още 1 седмица.
Начална захарност 12% плато крайна не знам точно но стана добре алкохолна предполагам, че е олколо 4,8 алк.
За IBU и цвят ако някой може да ми каже ще съм благодарен. Още не съм запознат с тези неща чак толкова.
И дали е точно Pale Ale също не съм сигурен.
Много хубава гъста и плътна пяна и добре се задържа