Твърде висока захарност

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Твърде висока захарност

Мнениеот Dejmos » 01 Ное 2015, 15:06

След варенето бирата, която трябва да е светъл ейл, е с 15,4% захарност. Поне 3 градуса над нужното.

Явно трябва да разреждам. Въпросът е кога? Преди началото на ферментацията, при бутилирането?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Твърде висока захарност

Мнениеот nikolay.illov » 01 Ное 2015, 15:52

Сега. Но защо ще разреждаш? Ако те удовлетворява количеството и не ти е за конкурс си я остави така. Може и да и организираш едно сухо охмеляване.
Аватар
nikolay.illov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 230
Регистриран на: 19 Окт 2014, 19:17
Местоположение: Костинброд

Re: Твърде висока захарност

Мнениеот Dejmos » 01 Ное 2015, 16:38

Сухо охмеляване съм предвидил за след бурната ферментация, цитра и сентениъл за 5 дни.

А искам да разредя, за да сваля алкохола, опитвам да имитирам една бира.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Твърде висока захарност

Мнениеот pepes75 » 01 Ное 2015, 22:20

Според мен си уцелил началния екстракт, тъй като си написал коя ти е последната, Triple C IPA ,а тя е 6,2 АBV та ако свали до 4 ще си ОК. Наздраве
pepes75
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 61
Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
Местоположение: София

Re: Твърде висока захарност

Мнениеот Dejmos » 03 Ное 2015, 01:02

Тази е. По спомени е 5,2. Дано не ме лъже паметта, че тогава напразно съм разредил до 13%. И пак ще е над 5,2. Дори над 5,5, като добавим и газировката.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13


Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта

cron