Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Тъй, едната половина (ферментира в 2 туби) я бутилирах в неделя, когато беше на 6P, а втората я бутилирах сега (беше два поредни дни на 5,5P). Като засмуквах от маркуча за преливането от ферментатора в друг съд, втората си имаше прекрасен вкус, даже се зачудих дали да не я почна още сега
bella_n написа:Като засмуквах от маркуча за преливането от ферментатора в друг съд, втората си имаше прекрасен вкус, даже се зачудих дали да не я почна още сега
Сериозно засмукване е било Смуенето сега започва. Гласи следващата варка.
Получи се в крайна сметка, газира се успешно. Доста е силничка и горчива, но си е истинска бира Извлякох си доста поуки и се подготвям за следваща варка.