OG - показания за захаромер

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: OG - показания за захаромер

Мнениеот LivingInChaos » 15 Окт 2016, 13:51

За първа варка си е приключение сухото охмеляване. На моята пъра/която не беше много отдавна/ се стремях най-вече да разбера какво се случва. Води си тефтер със записки с точни минути и градуси на озахаряването и правилни измервания преди и след ферментация. Лично аз съм навикван за неправилно водене на Пивоварския дневник. А той е голяма подсказка за след 3 седмици, когато ще я опиташ, какво се е случило с нея. Ферментацията отнема поне седмица. Ако охмеляваш сухо и ферментацията не е приключила е лошо. Но най-важната информация всъщност когато вариш е количество на малца и водата при озахаряване и промиване. Плътността преди варене и тази след, както и тази след приключване на ферментацията!
LivingInChaos
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 58
Регистриран на: 27 Май 2016, 09:28

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта

cron