Мой вариант на Triple C
Публикувано на: 11 Дек 2015, 21:30
Похвалих тази бира в темата "Какво опитваме" и казах, че искам да я копирам.
Мисля, че се доближих много. Това е рецептата ми:
Някои забележки и пояснения.
1. Ароматът е много близък до оригинала. Вкусът на хмела е по-слаб. Ароматните дози трябва да се завишат, като Сентениъл да е повече от Цитра. Сухото охмеляване може да си остане.
2. Използвах софийска вода. Както знаете, е много мека. Според някои колеги, за по-силен аромат трябва малко по-твърда вода, с повече калциеви йони.
3. Врялата вода за втория и третия страйк не беше достатъчна да вдигне температурата до търсената стойност. Или калкулаторът бърка, или температурните ми загуби са по-големи от очакваното.
4. Бирата много се хареса на всички опитали я. Дори с по-слаб аромат от оригинала. Завишавайте ароматната доза, само ако държите на много наситен аромат.
Мисля, че се доближих много. Това е рецептата ми:
Някои забележки и пояснения.
1. Ароматът е много близък до оригинала. Вкусът на хмела е по-слаб. Ароматните дози трябва да се завишат, като Сентениъл да е повече от Цитра. Сухото охмеляване може да си остане.
2. Използвах софийска вода. Както знаете, е много мека. Според някои колеги, за по-силен аромат трябва малко по-твърда вода, с повече калциеви йони.
3. Врялата вода за втория и третия страйк не беше достатъчна да вдигне температурата до търсената стойност. Или калкулаторът бърка, или температурните ми загуби са по-големи от очакваното.
4. Бирата много се хареса на всички опитали я. Дори с по-слаб аромат от оригинала. Завишавайте ароматната доза, само ако държите на много наситен аромат.