Американски пейл ейл
Публикувано на: 29 Юни 2014, 13:52
83% Пейл ейл малц
17% Карапилс малц
Вода - 1:3.5 за озахаряване , 1:4.5 за промиване.
Целта е 10.5 до 11% Плато.
Озахаряване - 65-66гр. 45 мин. , 72гр. 10 мин.
Промиване - 78гр.
Прецеждането тоя път беше супер бързо благодарение на лъжливо дъно - мейд бай Бай Тихомир
Варенето - на пълна мощност - 4кв. на газ + 4 квата на ток.
Хмел :
1. Кристал 4.2% - 1.5гр./литър за 90 мин.
2. Амарило 8.9% - 0.4гр./л за 80 мин.
3. Амарило 8.9% - 0.4гр./л. за 30 мин.
4. Амарило 8.9% - 0.4гр./л. за 10 мин.
---------------------------------------------------
IBU - 39
Ирландски мъх за последните 30 мин.
Началната плътност излезе 11.5 макар че я търсех малко по-ниско.
Заквасих с дрожди US-05.
24 часа след това ферментацията е в ход при температура в бидона 21.1 гр. и околна 20.8 гр.
Пе-ха на мъстта 5.6
17% Карапилс малц
Вода - 1:3.5 за озахаряване , 1:4.5 за промиване.
Целта е 10.5 до 11% Плато.
Озахаряване - 65-66гр. 45 мин. , 72гр. 10 мин.
Промиване - 78гр.
Прецеждането тоя път беше супер бързо благодарение на лъжливо дъно - мейд бай Бай Тихомир
Варенето - на пълна мощност - 4кв. на газ + 4 квата на ток.
Хмел :
1. Кристал 4.2% - 1.5гр./литър за 90 мин.
2. Амарило 8.9% - 0.4гр./л за 80 мин.
3. Амарило 8.9% - 0.4гр./л. за 30 мин.
4. Амарило 8.9% - 0.4гр./л. за 10 мин.
---------------------------------------------------
IBU - 39
Ирландски мъх за последните 30 мин.
Началната плътност излезе 11.5 макар че я търсех малко по-ниско.
Заквасих с дрожди US-05.
24 часа след това ферментацията е в ход при температура в бидона 21.1 гр. и околна 20.8 гр.
Пе-ха на мъстта 5.6