Моите бири
Публикувано на: 21 Май 2013, 15:06
Здравейте, почитатели на бирата.
От 1-2 месеца все се каня да постна снимки на моите "експерименти", но все не оставаше време.
Първата ми бира вече е факт, дори свърши!
Как я правих?
1. 2кг. Светъл малц български
2. 6л. вода за озахаряване и 8л. вода за промиване.
3. 20 гр. хмел Перла + още 6гр. за ароматизация в края на варенето.
4. Дрожди Нотингам или Young's - 6гр.
Размесване с водата за озахаряване при температура 35-40гр. и задържане така 15-20 мин.
Загряване до 50-53 гр. и задържане там 20 мин.
Загряване до 67гр. и държане там 45 мин.
Йодната проба беше ок!
И сега внимание! Дрождите бяха бързо-ферментиращи руски дрожди.
Ферментацията започна на 3-тия час, при температура 18 градуси.
На втория ден вече я бутилирах, а на четвъртия - сврърши.
Както се казва: имаше доста плътно тяло, силна и пивка!
От 1-2 месеца все се каня да постна снимки на моите "експерименти", но все не оставаше време.
Първата ми бира вече е факт, дори свърши!
Как я правих?
1. 2кг. Светъл малц български
2. 6л. вода за озахаряване и 8л. вода за промиване.
3. 20 гр. хмел Перла + още 6гр. за ароматизация в края на варенето.
4. Дрожди Нотингам или Young's - 6гр.
Размесване с водата за озахаряване при температура 35-40гр. и задържане така 15-20 мин.
Загряване до 50-53 гр. и задържане там 20 мин.
Загряване до 67гр. и държане там 45 мин.
Йодната проба беше ок!
И сега внимание! Дрождите бяха бързо-ферментиращи руски дрожди.
Ферментацията започна на 3-тия час, при температура 18 градуси.
На втория ден вече я бутилирах, а на четвъртия - сврърши.
Както се казва: имаше доста плътно тяло, силна и пивка!