колеги,
някой вече пробва ли дрождите Mauribrew - как се получават нещата с тях, как протича ферментацията, резултата?
Модератор: Martin
deuspld написа:Привет и Христос Воскресе на всички.
Позволявам си да вдигна тази древна и празна тема, защото имам почти същия въпрос и се надявам, че са 4+ години се е натрупал някакъв опит.
В петък вечерта за пръв път използвах Mauribrew draught, като алтернатива на Нотингам, понеже са свършили в магазина. Днес (неделя вечер, или почти 48ч. по-късно) имам много слаби до никакви признаци на ферментация.
Въпросът е характерен ли е за тези дрожди по-бавният старт, или да започвам вече да изпадам в тиха паника?
Дрождите са си рехидратирани по нормалният начин, така като съм го правил десетки пъти до сега без никакви проблеми. Температурата на мъстта е точно 20 градуса, което (по описанието на производителя) е в горният температурен диапазон на тези дрожди, но все пак в нормата, OG= 11,5 P (по рефрактометър).
Назад към Ферментация и дрожди
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта