Аз практикувам два варианта, като въпреки това значително намалявам варките през лятото:
1.
Son of fermentation chamber - пуснал съм тема с този метод, какво е нужно за изработката и някаква статистика за това колко е ефективно. Лошото на този метод е, че заема място този уред, за големи варки не е много подходящ, изисква ръчна намеса - зареждане с лед/пълнители за хладилна чанта по два пъти на ден.
2. Използването на кегератора, когато е празен и се ферментира в подходящи съдове - например корни кегове. Този метод е перфектен, защото кегератора така и така си е със терморегулатор. Минуса е, че докато ферментираш, няма да има бира на крана
Все пак най добрия метод си остава отделен бирен хладилник за целта с подходящи размери. В него може да се държат и материали, които трябва да са на студено - хмел, промити дрожди и т.н.