Изчисляване на IBU след добавка на захари
Публикувано на: 27 Сеп 2016, 09:55
Здравейте !
Решил съм да направя експеримент с добавка на около 5 % пчелен мед към охладена пивна мъст преди началото на основната ферментация. Итересува ме как да определя IBU-то. Използвам калкулатора посочен във форума в който се въвежда стойност на относителната плътност/OG/. Може ли някой да ми отговори каква стойност на относителната плътност трябва да въведа в калкулатора- преди добавката на пчелния мед или след това.Задавам този въпрос,защото след охлаждане на пивната мъст относителната плътност може да бъде примерно 1.045, а след добавка на мед да се получи 1.055 например.
Благодаря за отговорите предварително!
Решил съм да направя експеримент с добавка на около 5 % пчелен мед към охладена пивна мъст преди началото на основната ферментация. Итересува ме как да определя IBU-то. Използвам калкулатора посочен във форума в който се въвежда стойност на относителната плътност/OG/. Може ли някой да ми отговори каква стойност на относителната плътност трябва да въведа в калкулатора- преди добавката на пчелния мед или след това.Задавам този въпрос,защото след охлаждане на пивната мъст относителната плътност може да бъде примерно 1.045, а след добавка на мед да се получи 1.055 например.
Благодаря за отговорите предварително!