Бъзова бира?!?!
Публикувано на: 16 Юни 2016, 15:48
Здравейте! Преди почти месец си направих бъзова лимонада по традиционната рецепта:
30-32л вода
50-60цвята бъз
3кг захар
3-4 пакетчета лимонтозу
Така от 2 дози се сдобих с 2 кека по 30л с лимонада под СО2. Моите я харесват, но понеже е много взе да омръзва. в неделя бутилирах вайцена и реших да си спретна експеримент.
В 2,5л шише сложих 2 литра лимонада с относителен екстракт 9% и като аджамия изсипах 200-300мл промивка дрожди директно от ферментатора. Вероятно съм презасял!
Фрерментацията си тръгна и като гледан захарта е към 2%, а още е четвъртътк! По съвет на колегата Караконджул съм пуснал един руски захаромер в бутилката(ферментатор) и си го гледам без да отварям.
Утре ще откаля и ще газирам принудително пък каквото стане...
30-32л вода
50-60цвята бъз
3кг захар
3-4 пакетчета лимонтозу
Така от 2 дози се сдобих с 2 кека по 30л с лимонада под СО2. Моите я харесват, но понеже е много взе да омръзва. в неделя бутилирах вайцена и реших да си спретна експеримент.
В 2,5л шише сложих 2 литра лимонада с относителен екстракт 9% и като аджамия изсипах 200-300мл промивка дрожди директно от ферментатора. Вероятно съм презасял!
Фрерментацията си тръгна и като гледан захарта е към 2%, а още е четвъртътк! По съвет на колегата Караконджул съм пуснал един руски захаромер в бутилката(ферментатор) и си го гледам без да отварям.
Утре ще откаля и ще газирам принудително пък каквото стане...