Заместители на малц за една странна рецепта
Публикувано на: 06 Дек 2015, 10:54
Попаднах на една рецепта, в която малцовете са описани така:
Английски
- Munich (37ppg, 6L)
- Crystal rye (33,90)
- Roasted barley (29,550)
Немски - Caramunich 3 (34,57)
Белгийски
- Aromatic (33,38)
- Special B (34,115)
- Biscuit (35,23)
От изброеното само печения ечемик го има в магазина, за другото ми трябват заместители.
Boil gravity - 1,049
OG - 1,061
FG - 1,015
Няма информация за конкретни производители, за да намеря по-подробна информация и да търся заместители в електронния магазин. Посъветвайте ме как да постъпя.
Другото, което ме озадачава. Общото количество зърно е 7,2 кг. В казана влизат едва 28 литра, а във ферментора - 23 с плато само 15. Т.е. 3,45 кг захари от 7 кг малц, 50% екстрактивност. Вместо 5кг захари при 70%. А в рецептата са заложили 65%... Ако намаля промиването, ще получа по-висока плътност от очакваното.
Английски
- Munich (37ppg, 6L)
- Crystal rye (33,90)
- Roasted barley (29,550)
Немски - Caramunich 3 (34,57)
Белгийски
- Aromatic (33,38)
- Special B (34,115)
- Biscuit (35,23)
От изброеното само печения ечемик го има в магазина, за другото ми трябват заместители.
Boil gravity - 1,049
OG - 1,061
FG - 1,015
Няма информация за конкретни производители, за да намеря по-подробна информация и да търся заместители в електронния магазин. Посъветвайте ме как да постъпя.
Другото, което ме озадачава. Общото количество зърно е 7,2 кг. В казана влизат едва 28 литра, а във ферментора - 23 с плато само 15. Т.е. 3,45 кг захари от 7 кг малц, 50% екстрактивност. Вместо 5кг захари при 70%. А в рецептата са заложили 65%... Ако намаля промиването, ще получа по-висока плътност от очакваното.