
Заключение:
Зеления цвят който очаквах не се получи. Е все пак бирата има някакъв зеленикав утенък, но докато не мине ферментацията няма да давам прогнозни данни

и така да споделя рецептата:
6 кг светъл Вайерман
30 гр нъгет 90 мин
5-6 гр магнум 60 мин
50 гр -цитра 2 употреба 20 мин
свежа зелена коприва 25 мин
Озахаряване класическо за мен... Независимо че малцовете са модифицирани аз си спазвам традицията:
загрявам преварена кладенчова вода до 56 гр. смесвам малца
52-53 гр. 20 мин.
55-56 гр. 10 мин.
62-63 гр. 20 мин.
66 гр. 45-50 мин.
72 гр. 20 мин.
загряване до 78.
озахаряване 1:3
промиване 1:3,333 =19 л. бяха 20 ама някой трябваше да изключи бързовара и се изпари

начална плътност 16-17%
И сега чакаме ........