Преди време използвах ей тази системка:
http://www.sands21.eu/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8-%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0/
ползвах я по следния начин:
- пълня директно от ферментатора чрез маркуч, кега качен на кантар, че да знам колко бира съм напълнил
- на много места пишеше да сложа захар на половина от стандартното - сложих и бирата остана недогазирана, затова слагам по 6-7 гр/л
- газира се на топло за седмица, после в мазето на ~15 гр. Държал съм я там до към месец - общо взето става, но си е по-добре на по-студено.
тази система като цяло е добра и достъпна (като цена всичко ми излезе към 165лв), но със следните забележки:
- тя е евтиният вариант на това:
- и още по-евтиният вариант на това:
Следователно си има някои проблеми като:
- никакъв контрол на потока - може да ти се образува много пяна
- труден контрол на налягането в кега - има една гайка дето се върти, ама е много мъчна работа, още повече че няма манометър и всичко е на усет
- дръжката на крана е пластмасова и се чупи доста лесно, пак може да се ползва - отпред се натиска една пъпка и става, но не е удобно
- кеговете се почистват трудно
Ако все още имаш интерес, продавам си системата закупена от същия сайт. Използвана е 3-4 пъти и включва:
- пластмасовата канелка е със счупена дръжка но може да се подмени с друга
- носач за закрепване към кега и тръбичка
- газ регулатор и носач за патрона
- 2 нови кега, 2 от купешка бира
- кутия и половина гилзи СО2 от 16 гр
цена 40лв