Belgian Blond
Публикувано на: 25 Фев 2020, 12:12
Привет на всички колеги!
От скоро се запалих по домашното пивоварство и видях истинският вкус на бирата, а не това "нещо" по магазините. Решил съм да збъркам една белгийска варка и търся малц с цвят около 17-17,5 L, та се чудя дали този:
Weyermann Abbey malt (Аби-малц от Вайерман - Германия) би могъл да се използва, защото е абатски малц за белгийска бира(каквато е целта), но не видях да има данни за неговия цвят в магазина. Или да ми препоръчате нещо приблизително?
Благодаря!
От скоро се запалих по домашното пивоварство и видях истинският вкус на бирата, а не това "нещо" по магазините. Решил съм да збъркам една белгийска варка и търся малц с цвят около 17-17,5 L, та се чудя дали този:
Weyermann Abbey malt (Аби-малц от Вайерман - Германия) би могъл да се използва, защото е абатски малц за белгийска бира(каквато е целта), но не видях да има данни за неговия цвят в магазина. Или да ми препоръчате нещо приблизително?
Благодаря!