Belgian Red Pure Malt Beer
Публикувано на: 07 Фев 2015, 19:56
Здравейте,
Замислил съм да приготвя червена белгийска бира и се спрях на рецепта за 14-16 литра, която пускам за коментари и препоръки:
Малцове
1. Пилзнер малц 2,6 кг.
2. Melanoidin malt 1 кг.
3. Munich malt type 2 0,4 кг.
4. Карамюних тип 2 0,2 кг.
Хмел
1. Сааз - 25 грама на 15-ата минута от завирането
2. Халертау - 15 грама на 80-ата мин.
Дрожди
Safale US-05 - 11 грама
Озахаряване с 13 литра вода
62 градуса - 50 минути
72 градуса - 20 минути
78 градуса - 2 минути
Промиване - със 17 литра вода на 78 градуса
Варене - час и половина
Начална плътност: 13.5 P
Алкохол: 6.5%
Цвят: 60 EBC
Горчивина: 22-27 EBU
Не знам трябва ли да се добавя ирландски мъх в края на варката и колко грама захар на литър за газировка подхождат най-добре на този стил?
Замислил съм да приготвя червена белгийска бира и се спрях на рецепта за 14-16 литра, която пускам за коментари и препоръки:
Малцове
1. Пилзнер малц 2,6 кг.
2. Melanoidin malt 1 кг.
3. Munich malt type 2 0,4 кг.
4. Карамюних тип 2 0,2 кг.
Хмел
1. Сааз - 25 грама на 15-ата минута от завирането
2. Халертау - 15 грама на 80-ата мин.
Дрожди
Safale US-05 - 11 грама
Озахаряване с 13 литра вода
62 градуса - 50 минути
72 градуса - 20 минути
78 градуса - 2 минути
Промиване - със 17 литра вода на 78 градуса
Варене - час и половина
Начална плътност: 13.5 P
Алкохол: 6.5%
Цвят: 60 EBC
Горчивина: 22-27 EBU
Не знам трябва ли да се добавя ирландски мъх в края на варката и колко грама захар на литър за газировка подхождат най-добре на този стил?