Здравейте,
извинявам се, ако темата не е точно за този подраздел, но тук ми се видя най-подходящо.
Първо за мен - до сега не съм варил нищо, само съм чел това онова, но съм мераклия да пробвам. Но не ми се ще да започна с нещо стандартно, а да опитам да получа определен краен резултат, който ще опиша.
Търсеният аромате като на Айляк Cryo DDH NEIPA, който ми хареса страшно много, но ми беше твърде горчива (IBU 30 по етикет). За който не я е пробвал - бих го определил като доста силен аромат на тропически плодове. Според информацията, която намерих, в тази бира няма карамелени малцове и има овес. Използван е само citra хмел, с двойно сухо охмеляване. Та, ще ми се да получа нещо сходно на аромат, но с много по-малко горчивина и по-малко алкохол. Айлякът е 6%, а искам да е под 4.5 да речем. Искам да пробвам с малко количество, примерно около 5 литра краен резултат, защото ще се опитам да мина като за начало основно с кухненска посуда.
Водата е софийска, температурата в апартамента е долу горе 26 градуса и като гледам прогнозата за следващите 10 дена сигурно ще се запази без много промяна. Ако трябва обаче може да поизчакам по-студено време.
Мислите ли, че е реалистично да стане работата и ако да, може ли да опитате да ми съставите рецептата.