Ръжен Индия Пейл Ейл
За 10 литра:
2,5кг Пейл Ейл
0,4кг Ръжен малц
0,15кг КараАрома
Озахаряване: 50 минути на 65°С
10 миути на 72°С
78° - промиване
Варене 100 минути.
Охмеляване:
Summit - 15 гр. 60 минути
Cascade - 10 гр. 20 минути
Amarillo - 15гр. 10 минути
Summit - 10гр. 1 минута
Cascade - 10гр. 1 минута
Summit И Amarillo по 5гр. за сухо охмеляване в последните 6 дни ( от общо 10) от ферментацията.
OG - 16°P
FG - 4°P
Дрожди US-05 - насипни - 11гр - рехидратирани за 20 минути.
31 точки от тазгодишния конкурс в Хърватска.
Ако някой от софиянците си спомня: пихме от нея на втората сбирка на шопския клуб