Колега, до колкото разбрах си газирал бирата вече. Горчи ли прекалено много? Усеща ли се водна или е добра?
Относно газирането с неща различни от захар - за мен лично смисъл има единствено ако се използва малцов екстракт или ако си направите малко бирена мъст и се ползва нея.
Другите неща като сиропи, мед, кафява захар и т.н. ще са прекалено малко като количество за да оставят вкус и да променят бирата към по-добро.
От моя опит, винаги съм имал проблеми с газирането с бяла захар, независимо дали е преварявана с малко вода или съм я позлвал директно. Винаги се получаваше един странен вкус от който не можех да избягам. Пробвах да газирам с бирена мъст и този странен вкус почти напълно изчезна. Това е и една от причините вече да газирам принудително в кег.