Пробвах различни вариянти с калкулатора, но ми се получава 10-12 гр на литър. Та затова реших да пусна темата и да почерпя информация от тези с повече опит.
Re: Газировка на пшеничени бири.
Публикувано на: 01 Мар 2016, 00:48
от SDS
Много е! Гледай крайна плътност захарта да не ти дойде много. Аз при 3 плато слагам около 5-6 гр/за л. Иначе няма отваряне бутилката. По добре по слабо газирана отколкото прегазирана бира.
Re: Газировка на пшеничени бири.
Публикувано на: 01 Мар 2016, 16:32
от dr_slavov
Воден от същото кредо "По добре по-слабо газирана отколкото прегазирана бира" сложих 6гр/л. И сега чакаме.
Re: Газировка на пшеничени бири.
Публикувано на: 01 Мар 2016, 21:34
от dandilov
Ще стане! Пшеничната бира, поради естеството си, винаги прави по-голяма пяна! Аз слагам 7 грама на литър и на ейл, и на вайцен. Вайценът прави пяна - чудо!