Не съм сигурен за началния екстракт, понеже захаромера ми беше с много големи деления, не знам на каква температура я измерих ..... пък и ми беше първа варка. Като цяло цареше хаос ..... Вероятно е бил по-висок, защото голяма част от пивната мъст се изпари при изваряването.
Крайният екстракт беше 5 %. Измерих го с нов захаромер, на който деленията под 5 се виждат много добре....
Така или иначе я бутилирах. На 3-тия ден преместих бутилките на тъмно и студено и сега чакам. Ще докладвам резултата след около 1-2 седмици като отлежи (или до когато изтърпя да не я опитам). Да видя какво съм сътворил като за първи път
Дори и да не става за пиене продължаваме напред ..... сложих две нови партиди Irish red ale и Вайс Там нещата се получиха по-добре. 10 % захарност преди изваряването, 13 % преди заквасването, измерени при 20 градуса. Имаше бурна ферментация, която взе да затихва след около 30 часа
Блгодаря за коментара Викторе!