Страница 1 от 1

Ферментация на по-висока от указаната температура

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2021, 09:05
от BobbyG
Здравейте.
Имам следните въпроси свързани с температурата на ферментация:
В момента бирата ми ферментира на температура 26 градуса, а в указанията на дрождите пише 18 - 22 градуса.
Та, каквъв е риска бирата да се "прецака", или какво евентуално да очаквам заради високата температура в помещението?
Благодаря предварително.

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2021, 15:12
от LivingInChaos
Каква мая си ползвал, какъв стил целиш? Начален екстракт?

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2021, 17:17
от mirix
Може да има странични вкусове и аромати, но зависи какъв стил , с какви дрожди...

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2021, 09:09
от MadButcher
BobbyG написа:Здравейте.
Имам следните въпроси свързани с температурата на ферментация:
В момента бирата ми ферментира на температура 26 градуса, а в указанията на дрождите пише 18 - 22 градуса.
Та, каквъв е риска бирата да се "прецака", или какво евентуално да очаквам заради високата температура в помещението?
Благодаря предварително.

Напиши поне кои са дрождите! Някои успешно се справят и на по-висока температура от указаната, други дават неприятни миризми .

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2021, 15:04
от BobbyG
Дрожди - Lallemand - Lalbrew New England
OG: 1.050
Brix 12.4

И да, неприятната миризма на пръдня :D вече е факт...