Страница 1 от 1

Hoppy..Sour?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2018, 21:27
от KpaTyH
Някой с опит за нещо кисело( но не прекалено ), охмелено ( тук може прекалено )? Рецепта ?

Re: Hoppy..Sour?

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 10:08
от Martin
Трудна работа. Първо че хмела не позволява на някои бактерии да се развиват, и второ трудно се балансира охмеляването с киселяците. Но не е невъзможно. Скоро пих един киселяк сухо охмелен с Галакси, беше доста добро.

Re: Hoppy..Sour?

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 14:45
от KpaTyH
Четох различни неща в нета и се обърках. След озахаряване, да ври за 10 мин.,после заразяване с лакто...като падне пх да стане кисела, пак варене и хмел вече...

Re: Hoppy..Sour?

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 15:24
от Martin
Така правих Берлинер. Но това става само за лакто бири, не и за брет и педо, там трябва отлежаване с месеци.