Страница 1 от 1

Amber Ale

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 16:54
от Martin
Този уикенд съм замислил да забъркам един амбър ейл. Ето рецептата която мисля да правя, че да видим до къде ще я докарам.

Пейл ейл малц - 4кг
Карапилз - 0.5кг
Карамюних 2 - 0.2кг
Speacial W - 0.2кг
Портокалови кори около 20гр
Кориандър около 5гр

Хмел:
Centennial (използван за сухо охмеляване на стара варка) - 20gr - 60min
Mandarina Bavaria - 20gr - 10min

Дрожди - S-33

Целя около 30-35 IBUs. Чудя се още и за сухо охмеляване. Ще докладвам какво ще се получи.

Re: Amber Ale

МнениеПубликувано на: 09 Апр 2016, 09:43
от ВескоВарна
Привет! Портокавите кори на какъв етап се слагат? Колко литра ОГ получаваш?

Re: Amber Ale

МнениеПубликувано на: 09 Апр 2016, 13:25
от SDS
Последния амбър който ми даде беше супер Мартине.