Amber Ale
Публикувано на: 11 Мар 2016, 16:54
Този уикенд съм замислил да забъркам един амбър ейл. Ето рецептата която мисля да правя, че да видим до къде ще я докарам.
Пейл ейл малц - 4кг
Карапилз - 0.5кг
Карамюних 2 - 0.2кг
Speacial W - 0.2кг
Портокалови кори около 20гр
Кориандър около 5гр
Хмел:
Centennial (използван за сухо охмеляване на стара варка) - 20gr - 60min
Mandarina Bavaria - 20gr - 10min
Дрожди - S-33
Целя около 30-35 IBUs. Чудя се още и за сухо охмеляване. Ще докладвам какво ще се получи.
Пейл ейл малц - 4кг
Карапилз - 0.5кг
Карамюних 2 - 0.2кг
Speacial W - 0.2кг
Портокалови кори около 20гр
Кориандър около 5гр
Хмел:
Centennial (използван за сухо охмеляване на стара варка) - 20gr - 60min
Mandarina Bavaria - 20gr - 10min
Дрожди - S-33
Целя около 30-35 IBUs. Чудя се още и за сухо охмеляване. Ще докладвам какво ще се получи.